magnesium centrum logo

Magnesium: van levensbelang!

Slaaptraining én magnesiumbehandeling

Goed slapen kan je leren!

Slapen is een basale levensbehoefte! Een lange ongestoorde slaap is nodig om gezond te blijven. Langdurige slapeloosheid beïnvloed alles wat je doet. Het heeft invloed op je immuunsysteem, je hormonen, zenuwstelsel en de werking van je hersenen. Toch kan de vicieuze cirkel van het niet slapen doorbroken worden! Slapen is niet iets wat je overkomt (al voelt dat vaak wel zo). Je kunt er juist veel invloed op uitoefenen! Slaap hygiëne, slaapoefening, magnesiumbehandeling en cognitieve gedragstherapie voor insomnie (cgt-i van Ingrid Verbeek & Merijn van de Laar) zijn effectief bij de behandeling van langdurige slapeloosheid.

behandeling vergoeding aanvullende verzekering

 

Een combinatie van CGT-I en magnesiumbehandeling

In het Magnesium Centrum wordt het slaapprobleem dubbelsporig aangepakt! Magnesium is hét mineraal voor ontspanning en heeft een grote invloed op het slapen. Slapeloosheid is zelfs één van de symptomen van een magnesiumtekort. Als de slaapstoornissen in verband staan met een magnesiumtekort, is de slaap vaak onrustig, ondiep en vaak onderbroken. U krijgt tijdens deze training adviezen hoe u uw magnesiumstatus kunt verhogen. Daarnaast is het belangrijk eventuele onderliggende oorzaken van het slaappatroon aan te pakken. Deze komen aan de orde tijdens de training 'Verbeter je Slaap' (CGT-i : cognitieve gedragstherapie voor insomnie).

De behandeling wordt thuis voortgezet. Tijdens de training krijgt u af en toe een huiswerkopdracht én magnesiumzout om thuis voetbaden te nemen. Magnesium wordt op deze manier snel en effectief opgenomen. Onderzoek wijst uit dat slechts drie weken voetbaden de magnesiumstatus aanzienlijk verhoogt.

De training kan individueel of in groepstraining gegeven worden
en wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering


Maak een afspraak

magnesium en slapen

❯ CONTACT        

TEL. 035 - 601 69 95
MOB. 06 37 44 6469