magnesium centrum logo

Magnesium: van levensbelang!

"Zout op je huid"

Een magnesium tekort aanvullen kan via de huid! Dat werkt veel beter dan, de meest gangbare manier, het slikken van magnesiumpillen. De opnamecapaciteit van magnesiumsupplementen in het maag-darm kanaal is laag. Maximaal 20 procent wordt opgenomen! En een hoge dosering levert bij de meeste mensen diarree op. Er komen steeds meer onderzoeken waaruit blijkt dat magnesium via de huid snel en effectief opgenomen wordt. Direct in de cellen!

Magnesium chloride

Voor transdermale opname gebruikt het Magnesium Centrum 'vlokken'. Deze vlokken bevatten de meest zuivere natuurlijke vorm van magnesium chloride. Het zout is 250 miljoen jaar geleden gevormd door het indrogen van de Zechsteinzee. De zoutlagen liggen 1600 tot 2000 meter diep onder de grond. Hierdoor zijn ze in hun originele en pure conditie bewaard gebleven. De chemische samenstelling van het ingedroogd zeewater blijkt hetzelfde te zijn als de samenstelling van ons bloed: dezelfde elementen in dezelfde dosering. Door de overeenkomst met de natuurlijke samenstelling van ons lichaam, is het erg geschikt is voor opname. Cellen herkennen en accepteren de verbinding (magnesiumchloride) direct.

" De meest effectieve manier om uw magnesium status te verhogen is via de huid! "


Magnesium wordt via de huid opgenomen terwijl u in een voetbad zit of in een drijf bad dobbert verrijkt met magnesiumzout. Deze magnesiumvlokken (Zechstein) bevatten een hoge concentratie magnesium chloride en hebben hierdoor een krachtige re-mineraliserende werking. Naast de re-mineraliserende werking brengen de baden een diepe ontspanning. Tijdens een voetbad met minimaal 3-5 procent magnesium chloride vindt er opname plaats door de huid. Verspreiding vindt plaats via het zogenaamde interstitium, de ‘binnenzee’ tussen onze cellen in. Magnesium wordt op deze manier direct opgenomen op de plek waar het nodig is: in de cellen. Daarnaast werkt het bad ontgiftigend: magnesium is een base en verbind zich met zuren. De zuur base balans verbetert.

Behandelmogelijkheden

❯ CONTACT        

TEL. 035 - 601 69 95
MOB. 06 37 44 6469